Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Un partener de calitate!

Membru Bizoo de 17 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Tehnologii vopsire electrostatica

0 stars: 0.00 din 0 pareri

$
Brand
Brio Fresh
Out Of stock
Descriere
Tehnologii de incarcare electrostatica. Tehnica Tribomatic.

Cum lucreaza un sistem Tribomatic Nordson?

Particulele de pulbere, pulverizate sunt incarcate electrostatic prin frecarea de peretii interiori ai pistolului de vopsire.

In acest proces pulberea se incarca cu sarcina pozitiva, prin cedarea de electroni care se scurg la masa.

Astfel, pulberea pulverizata prin diuze este incarcata electrostatica, fara generare de sarcina si camp electrostatic extern.

Prin acest mod de incarcare procesul de vopsire se va desfasura fara aparitia efectului de inter-ionizare. Tehnologia TRIBOMATIC se recomanda aplicatiilor cu custi Faraday severe, aplicatii automate care cer un control riguros al grosimii stratului de pulbere aplicat, pentru revopsiri si pentru vopsirea pieselor nemetalice. Tehnica CORONA.

Cum lucreaza un sistem Corona Nordson:?

Un electrod generator de sarcini electrice, amplasat in diuza pistolului, emite sarcini electrice negative, care formeaza in fata pistolului un nor de sarcini negative.

Prin forma electrodului si datorita inaltei tensiuni cu care este alimentat, intre acesta si piesa pusa la masa se creeaza un camp electrostatic extern.

Astfel, particula de pulbere care transverseaza norul de ioni se incarca negativ si se depune pe piesa, urmarind liniile campului electrostatic extern.

Prin aceasta tehnica, la incarcarea pulberii, se genereaza sarcina electrica in exces care formeaza fenomenul de inter-ionizare.

Acest surplus de sarcina negativa se distribuie in spatiul dintre pistol si piesa, intarind liniile de camp electrostatic extern si a custilor Faraday, putand cazua neuniformitatea stratului de vopsea si coaja de portocala.

Reglajul automat al tensiunii de electrod: Pentru elimarea acestor efecte negative firma Nordson a dezvoltat un sistem de reglaj, AFC - Automat Feedback Control, care actioneaza direct asupra cauzei: generarea in mod excesiv a sarcinilor electrice de catre electrod.

Astfel, prin setarea unui nivel optim de incarcare a pulberii, tensiunea de electrod se regleaza automat in functie de distanta dintre pistol - piesa si de forma geometrica a piesei.

Acest reglaj automat permite strapungerea cu usurintaa custii Faraday si o economie de vopsea prin aplicarea uniforma a pulberii pe toata suprafata piesei.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura